Hjälp till vacker trädgård

Vi hjälper dig både med mindre uppdrag som t.ex. förslag på växtkomposition till en ny rabatt. Du kanske har byggt nytt hus och behöver hjälp med planeringen att skapa din nya trädgård.

Vi föredrar hembesök. Det är lättare att skapa sig en helhetsuppfattning om förutsättningarna. För enklare uppdrag, så kan vi boka en tid då vi sätter oss ner i växthuset på handelsträdgården och går igenom era frågor.

För att komma i kontakt med oss angående designtjänster, gå in på vår kontaktsida, där finner ni vårt telefonnummer, eller webbformulär, fyll i att ärendet gäller trädgårdsplanering.

Alla angivna priser är inklusive moms.
Välkomna med er förfrågan!

Rådgivning i din Trädgård

Vår trädgårdsarkitekt kommer hem till dig för ett inspirerande möte. Mötet tar ca 1,5-2timmar, inför mötet får du fylla i en gedigen checklista, som vår trädgårdsarkitekt har tagit del av innan mötet. På så sätt är vi ordentligt pålästa angående behov och önskemål om era trädgårdsdrömmar.

Syftet med själva mötet är att komma fram till konkreta förslag på hur ni kan förverkliga era drömmar. Under mötet för du själv anteckningar. Besöket kostar 1950kr. Restid och milersättning ingår i kostnaden för Norrköping och Linköping med omnejder. Vid längre resväg debiteras ett tillägg. Du får även en rabatt på 10% vid inköp av växter från Handelsträdgården.

Det kan också vara så att ni vill ha mer hjälp med att komma vidare, i ett eller flera steg. Diskutera gärna vidare med vår trädgårdsarkitekt.

De efterföljande stegen kan vara

Illustrationsplan, en skalenlig ritning över trädgården från ett fågelperspektiv, färglagd och inspirerande. Rabatter, gångar, altaner etc är utritade. Förslag på strukturväxter inritade, så som träd, häck, stora växter, som ger en avgörande form för trädgården. Till ritningen får du också en motiverande text som beskriver val av utformning och växter utifrån era grundläggande önskemål. Kostar normalt mellan 7000-12000kr.

Planteringsplan, en svartvit ritning som används vid plantering av grönytorna i er trädgård. Perfekt att utgå ifrån om man vill plantera själv, eller lämna över till en anläggare. Du får även en växtlista med fullständiga specifikationer – sort/latin/svensk, antal CC mått, växtkvalitéer. Används som ett beställningsunderlag för inköp av växter.  Kostar normalt mellan 4000-10000kr.

Markplaneringsplan, en svartvit ritning med fullständiga specifikationer om markmaterialet, t.ex. vilken stenplatta, vilken mängd sten går det åt, hur mycket markduk det behövs, vilket grus används, mängden gräs osv. Ett bra underlag för att ta in offerter från anläggare. Kostar normalt mellan 4000-10000kr.

Ett komplett förslag, med alla fyra stegen för en villaträdgård, kostar mellan 15000-30000kr. Hör med oss om prisuppgifter till de olika stegen för just er trädgård. Det skiljer från fall till fall, beroende på t.ex. tomtstorlek, omfattningen, utmanande miljöer etc.

Rådgivning på Löfstad

Boka en tid med vår trädgårdsarkitekt, för ett inspirerande möte hos oss på Handelsträdgården. Det finns många fördelar med att få rådgivning på plats hos oss. Vi har ett stort utbud av växter i en inspirerande miljö. Vi kan t.ex. plocka fram ett förslag på växtkomposition på plats och se hur lösningen faktiskt ser ut. Passar om du vill diskutera en mindre del av en trädgård, t.ex. en rabatt, entré, balkong eller innegård.

Till mötet tar du med dig bilder, skisser och nerskrivna frågor.

Rådgivning 1 tim: 750kr
Rådgivning 2tim: 1400kr

Du får även rabatt på inköp av växter med 10%.